Hvordan stormsikre du bedst dit feriehus? Få gode råd og vejledning til at beskytte dit sommerhus, når stormen truer.

I Danmark sker det tit, at vinden raser så kraftigt og voldsomt, at både træer, trampoliner og tagsten finder nye – og ikke altid lige heldige – hjem. Hvis du vil mindske risikoen, for at det sker for dit sommerhus og måske endda helt undgå de værste stormskader, er det en god idé at stormsikre huset.

Tip! Keder I jer i sommerhuset, når det danske vejr viser sig fra sin mørke side? Indret et større eller mindre aktivitetsområde i dit hus. Så har familien noget at samles om – og dagene med regn og blæst flyver afsted.

7 trin til at sikre dit hus i stormvejr:

  1. Sæt havemøbler, parasol, grill, blomsterkrukker, legetøj, fuglehuse og andre løse genstande i læ eller flyt dem til et sikkert sted – gerne ind i skuret, hvis du har mulighed for det.
  2. Stil skraldespanden i læ.
  3. Fjern springdugen og sikkerhedsnettet, hvis du har trampolin i haven. På den måde har vinden mindre at tage fat i, og du mindsker risikoen for at skulle hente din vildfarende trampolin i naboens have. Tip! Du kan også anskaffe et stormsikringssæt til din trampolin. Med sættets spændebånd og pløkker kan du fæstne trampolinen til jorden og på den måde være sikret mod både forventet og uforudset stormvejr hele året.
  4. Undersøg væggene for revner, som kan betyde, at huset er ustabilt. Kontakt en professionel, hvis du finder store revner, og hold løbende øje med mindre sprækker. 
  5. Tjek taget for løse tagsten og –plader. På loftet kan du tjekke taget indefra, og udefra kan du se, om der er sten, som ligger skævt eller ujævnt.
  6. Tjek, at alle døre, vinduer, låger og porte er lukket og låst.
  7. Sørg løbende for, at der ikke står store og ældre træer tæt på dit sommerhus. En afbrækket gren eller væltet træ kan betyde store skader på huset. Hvis du ikke vil fælde træerne, kan du minimere risikoen ved løbende at fjerne rådne områder og knækkede grene.

Efter stormen

Når stormen har lagt sig, er det en god idé at tage ud og tjekke huset, så du kan få udbedret eventuelle stormskader og meldt dem til dit forsikringsselskab. Undgå at mindre beskadigelser udvikler sig ved for eksempel at lukke huller i taget og dække ødelagte vinduer.

Tip! Tag billeder af skaderne, så du har dem til forsikringen.