Er du træt af edderkopper i huset? Få gode råd til, hvordan du holder de ottebenede på afstand og mindsker mængden af edderkopper i dit sommerhus.

Er du også bange for edderkopper? Selvom vi ikke har farlige arter i Danmark, byder de færreste af os ligefrem de ottebenede kryb hjerteligt velkomne, når de sniger sig ind i vores hjem og sommerhuse. Heldigvis er der råd at hente, hvis du vil undgå, at edderkopperne finder vej ind i dit hus. Som med så meget andet handler det om at forebygge – læs Sommerhuslivets bedste råd hertil.

5 tips til at holde edderkopperne ude af sommerhuset

  1. Støvsug grundigt: Edderkopperne lægger æg i maj og juni måned. Sørg derfor for at støvsuge grundigt i hjørner, langs lofter og i kroge. På den måde kan du mindske edderkoppebestanden i sommerhuset.
  2. Luk indgangene: De fleste edderkopper kommer ind i huset via sprækker i vægge, paneler, døre og lignende – eller via åbne vinduer og døre. Begræns indgangsmulighederne ved at vedligeholde feriehusets yderside, fuge revner, sætte insektnet op samt holde vinduer og døre lukkede, når du ikke har brug for, at de er åbne.
  3. Luft ud: Edderkopper er vilde med indelukkede og fugtige omgivelser, så sørg for at lufte godt ud og at generelt holde et godt indeklima i sommerhuset. Du kan læse vores syv trin til et bedre indeklima i sommerhuset her.
  4. Plant: Plant planter, som edderkopperne ikke kan lide omkring din bolig - prøv med mynte og lavendel. Du kan også lave en spray med en af duftene og spraye rundt omkring i sommerhuset. 
  5. Brug citron: Endnu en duft, som edderkopperne ikke er vilde med, er citron. Brug citron inde i dit sommerhus, når du gør rent eller i duftlys og lignende. 

Utæt vindue lukker edderkopperne ind

Et utæt vindue er en åben invitation for edderkopperne.

Tip! Hvis edderkoppeproblemet er blevet for omfattende, kan du bekæmpe dem med et insektmiddel - men husk, at edderkopperne faktisk har en funktion. De holder fluer, myg og lignende flyvere væk og kan bidrage til "oprydningen", når du ikke bruger dit sommerhus.