Trænger terrassen i dit sommerhus til at blive gjort ren? Få vores bedste tips til at få din terrasse tilbage i topform.

Algebelægning og andet snavs på terrassen er ikke særlig pænt og kan samtidig også skabe risiko for, at du eller dine gæster kommer til skade. Belægningen kan nemlig gøre især træterrasser glatte og holder samtidig på fugt, hvilket kan fremme udviklingen af råd.

Rengør du jævnligt sommerhusets terrasse, forlænger du både terrassens levetid og sikrer, at du og din familie kan nyde en ren terrasse sæsonen igennem. Få sommerhuslivets bedste tips til, hvordan du gør terrassen ren.

Læs også9 tips til en pæn græsplæne

Tre metoder til at rengøre terrassen

  1. Vand: Tit er vand nok, når terrassen skal gøres klar til sommersæsonen. Sørger du for jævnligt at rengøre terrassen, kan en gang vand, en kost eller skurebørste og godt med knofedt ofte være nok til at fjerne alger og andet snavs.
  2. Højtryksrenser: Har du en højtryksrenser, kan du slippe af med selv de mest genstridige algeangreb uden brug af kemi. Du skal dog passe på, da den voldsomme vandstråle kan beskadige terrasseoverfladen og gøre den mere modtagelig for alger fremover. Det gælder både træ- og fliseterrasser. Er du i tvivl, kan du teste på et lille, mindre synligt område af terrassen, inden du går i gang.
  3. Algerens: Er materialet for skrøbeligt til den hårdhændede højtryksrenser, og sidder belægningen for godt fast til, at du kan komme den til livs med vand og knofedt, kan du tage et algebekæmpende middel til hjælp. Du kan købe det i de fleste byggemarkeder - husk at gå efter et middel, som er godkendt af Miljøstyrelsen. Forsøg altid med vand og en stiv børste, før du giver dig i kast med et bekæmpelsesmiddel.

Efterbehandling

Er din terrasse af træ, kan du eventuelt give træet en gang olie eller anden træbeskyttelse, hvis den trænger. Lad træet tørre mindst seks timer efter rengøring, og påfør olie eller lignende med en bred pensel. Gentag indtil træet er mættet og vær særligt opmærksom på træets ender.

Tip! Det er bedst at behandle træet i månederne maj til september, da træet helst skal være relativt tørt.

Terrasse ved sommerhus i Danmark

En ren og velholdt terrasse indbyder til mange hyggelige timer ved dit feriehus.

Læs også: 3 trin til at vedligeholde dine havemøbler i træ