Rengøring af badeværelset står sikkert ikke øverst på listen af yndlingsbeskæftigelser, men når det er ordnet, er det skønt! Få hovedrengøringen klaret med disse ni trin.

Sommerhuslivet guider dig igennem aftørring, støvsugning, vask, afkalkning og alt det andet, der hører sig til hovedrengøringen af badeværelset i dit sommerhus.

Guide til hovedrengøring af badeværelset

 1. Fjern først alle løse genstande – også fra skufferne – så du har arbejdsplads.
 2. Støvsug gulv, vægge, toilet, skabe, skuffer, hylder og lignende, inden du vasker dem med sæbevand. Vask også indeni skufferne. Støvsugningen betyder, at støvet ikke bare bliver trukket med rundt. Vent med at vaske toilet og gulv til sidst, da det ofte er de mest beskidte områder. 
  Tip! Husk at skifte vaskevandet ud med jævne mellemrum.
 3. Rens afløbet i vasken og brusenichen med afløbsrens eller kaustisk soda.
 4. Læg brusehovedet i blød i en spand med halvt vand og halvt eddike natten over.
 5. Gør toiletkummen og undersiden af wc-brættet rent med toiletrens og rens efter med koldt vand. Held derefter toiletrens i kummen igen og lad det stå i den anbefalede tidsperiode.
 6. Vask bruseforhænget ved 40 grader og hæng det op igen. Er dit bruseforhæng meget beskidt, kan du lægge det i blød i varmt vand med en smule eddikesyre i fire til fem timer. Herefter skyller du det let og smider det en tur i vaskemaskinen.
  Tip! Er det kalk, der har besat forhænget, kan du også blot tilsætte afkalkningsmiddel til din vaskemaskine og på den måde afkalke både vaskemaskine og bruseforhæng på samme tid.
 7. Vask fliser på vægge, gulv og i brusekabinen af med kalkrens.
 8. Rengør spejlet med vinduesrens og et (rent) viskestykke. Spray væsken på og puds derefter spejlet med viskestykket i cirkulerende bevægelser til væsken og alle striber er væk.
 9. Tør afslutningsvis hylder, spejl, vask og toilet af med en tør klud for at få det sidste støv væk.

LÆS OGSÅGuide: Løbende rengøring af sommerhuset

Badeværelse_sommerhus_hvidt

Husk, at de indvendige rør i spaen jævnligt skal rengøres. Put et desinficerende middel - som Rodalon eller Pipe Cleaner - i 5-10 centimeter vand og lad det cirkulere i 10-15 minutter, inden du tømmer spaen. Fyld den endnu engang og lad igen vandet cirkulere i rørsystemet for at skylle de sidste rester ud.

Vil du have flere rengøringstips? Læs vores store guide til hovedrengøring i sommerhuset lige her.

Har du et godt tip?

Har du et smart trick til afkalkning, indretning eller noget helt andet? Så vil vi meget gerne høre fra dig! Del det med os på Facebook eller send en mail til info@sommerhuslivet.dk – så kan det være, dit tip kommer med i Sommerhuslivets næste artikel.

 Billederne i artiklen er fra danske NOVASOL-huse.