Få gode råd og inspiration til at indrette et sommerhus, hvor både børn og voksne kan nyde ferien.

Om det er dine egne børn, børnebørn, venner og families børn eller feriegæsters børn, som sætter sine små fødder i dit sommerhus, er der masser af fordele ved, at give huset et børnevenligt twist. Underholdning, komfort og sikkerhed betyder både glade børn og voksne – og er på den måde opskriften på en god ferie. 

Vi giver dig en række tips til indretning, som er god til både store og små, og i bunden af artiklen finder du en håndfuld billeder fra danske - børnevenlige - sommerhuse.

Læs også8 indretningstips, som kan optimere din udlejning

9 trin, som gør dit sommerhus mere børnevenligt:

 1. Gitter ved brændeovnen, trappe og køkken kan forhindre mange uheld. Praktiske sikkerhedstiltag skaber tryghed og sørger for, at de voksne ikke konstant skal være over de små størrelser.
 2. Sørg for, at der er barneseng og stol. Har du ikke så meget plads, kan du få barnestole, som kan monteres på en almindelig spisestol og rejsesenge, som kan slås sammen – så  er de lige til at gemme væk, når der ikke er mindre børn i huset.
 3. Bøger for alle aldre kan samle familien. Hvis du kigger på nettet, loppemarkeder og diverse bogudsalg – for eksempel på biblioteker – kan du hurtigt og billigt skabe en samling, som både tilgodeser større og mindre børn.
 4. Indret et aktivitetshjørne med spil, tuscher, papir og lignende. Markér eventuelt hjørnet med fint tapet eller en sjov farve; det er både pænt og hyggeligt. Et legehjørne behøver ikke koste mange penge eller meget tid, men ethvert barn – og enhver forældre – vil møde det med julelys i øjnene.
  Tip! Placér legekrogen i stuen, hvis du har plads. På den måde er familien samlet, og alle kan bruge tid med de mindste uden at skulle trække sig til et legerum, soveværelse eller lignende.
 5. Investér i lidt forskelligt legetøj, men husk, at det skal kunne vaskes – særligt hvis du lejer huset ud. Meget plastiklegetøj kan klare en tur i opvaskemaskinen, mens bamser og lignende kan komme i vaskemaskinen. Beskyt det ved at lægge det ind i et pudebetræk og giv det så 40 grader i maskinen.
 6. Tilføj internet til huset. Det er ikke kun børnene, som vil sætte pris på muligheden for at komme online i ferien.
 7. Med indtoget af Netflix og andre streamning-tjenester sælger mange sine DVD-film billigt. Udnyt situationen til at opbygge et DVD-bibliotek i sommerhuset. Du kan også lave en hyggekrog med Tv, DVD-afspiller, spillekonsoller og lignende.
 8. Har du god plads? Tag det store skridt og indret et aktivitetsrum, hvor både store og små kan tilbringe mange sjove timer.
 9. Udenfor er der også rig mulighed for at skabe en børnevenlig atmosfære med sandkasse, gynger, trampolin, bålplads og så videre. Har du opbevaringsplads, kan du med fordel tilføje lidt forskellige udendørsspil til skurets skatte. En fodbold, tennissæt, petanque, kroket og kongespil er alle sommerhusklassikere. 

Hyggehjørne til børn K10220

Barneseng D82110

Hyggehjørne til børn A18500

Spillerum, sjove senge, tv-krog og meget mere - der er masser af muligheder for at indrette rum i dit sommerhus specielt til små størrelser.

Fodboldmål D84107

Gyngestativ sommerhus D13147

Gyngestativ og legehus ved sommerhus A20707

Trampolin ved sommerhus D82110

Bålplads ved sommerhus C04057

Udenfor er det også rig lejlighed for at indrette, så både store og små er underholdt. Gyngestativ, fodboldmål, trampolin og bålplads er blot en lille håndfuld af de mange muligheder.

Alle sommerhusene udlejes gennem feriehusudbyderen dansommer.