Om det er hele sommerhuset eller blot et enkelt rum, kan du med disse otte indretningsråd skabe liv og sammenhæng i dit feriehus.

  1. TAPET: Tapeter kan skabe liv i rummet og et personligt præg. Tapesér for eksempel én væg i et stort rum med et flot mønster. Rummene får en langt mere spændende karakter med et markant mønster.
  2. FARVER: Tænk over farverne. En lys og rolig base giver en følelse af lethed, mens glade farver i små portioner skaber liv og gør indretningen sjov. Mal for eksempel soveværelserne hver sin farve og skab en sjov og varierende verden i huset. Hold dig til lyse nuancer, hvis du ønsker en følelse af rummelighed.
  3. NIPS: Sjove, skæve og farverige pyntegenstande tager sig godt ud og skaber liv. Det kan være alt fra blomster, vaser og lysestager til lamper, gamle magasiner eller farverige bøger i en hvid reol. Led for eksempel på loppemarkeder, Den Blå Avis eller i din egen gemmer. Sørg dog for at holde rummet i en lys og neutral basisfarve, så det ikke bliver kaotisk.
  4. OPBEVARING: Gode opbevaringsløsninger er guld værd. Flotte æsker til stuens rod, bøtter i køkkenet og kurve på badeværelset gør oprydningen nem og er samtidig med til at give rummet et personligt præg.
  5. SAMMENHÆNG: Vælg ting, som passer sammen. Det skaber ro. Lamper med samme form, matchende tæpper, ens skabe eller møbler i samme materiale. Så kan du bedre ”give den gas” på andre områder i indretningen.
  6. LYS: Forskellige lystyper i samme rum giver en levende stemning. Det kan være en standerlampe i hjørnet, en lampe i vindueskarmen, spotlys i loftet, stearinlys og meget mere.
  7. LIDT MEN GODT: Pas på det ikke bliver rodet og sammenpresset. Vælg hellere færre ting i god kvalitet - både når det gælder pynt og møbler. Sørg for, at der er luft imellem møblerne; så kommer rummet til at virke luftigt, og der bliver plads til liv og leg. 
  8. HUSK HUSET: Tag hensyn til huset. Er det et hyggeligt sommerhus fra 50'erne, skal du måske ikke forsøge at indrette det som et moderne poolhus - og omvendt. Tip! Selvom dit sommerhus er af ældre dato, kan du altid lysne det og på den måde give det et friskt nyt look.

sommerhus indretning

En relativt let metode til at skabe mere lys i ældre sommerhuse er at male gammelt træværk hvidt.

Læs også: 8 indretningstips, som kan optimere din udlejning