Få gode råd og inspiration til indretning af dit sommerhus, som både er hyggelig og praktisk for dig og dine lejere.

Hvem fortæller?

Lene Rusholt er ejerrådgiver hos dansommer i Midtjylland. Til daglig giver hun gode råd og vejledning til de mange sommerhusejere, som lejer deres huse ud gennem ferieudbyderen – og med 12 år i branchen, 2 års erfaring fra møbelforretning og ikke mindst en stor personlig interesse for indretning og den evige jagt på gode loppefund har Lene masser at byde ind med.

Læs også: Aktivitetsmuligheder kan give flere udlejninger

Indenfor

1. MØBLER:

Investér i gode møbler, som kan holde til at blive brugt. Genbrug (af god kvalitet) er billigt og kan give huset et unikt look. Der sker ikke noget ved, at der for eksempel er et lille ”hak” i et bordben. Du kan også købe møblerne i Outlet-forretninger, på udsalg eller lignende.

Tænk desuden over, at møblerne passer til huset. Et par gamle møbler med charme, kan give et moderne hus et personligt og hyggeligt præg. Omvendt kan meget moderne møbler i et ældre hus, som ikke er blevet frisket op, hurtigt komme til at se misplacerede ud.

Stue D88516

Sammensæt forskellige typer stole om bordet for at skabe et specielt og unikt spiseområde.

2. PERSONLIGHED:

Indret huset personligt – efter din smag. Lejerne må gerne opleve, at den familie, der ejer huset, rent faktisk også kan lide at være der. Så ind med personligheden i huset.

Det kan være fotos af huset under en renovering eller gennem tiden, hvor gæsterne kan se den forvandling, som er sket, malerier, bøger og meget mere. Men husk, at det skal være nemt at gøre rent; hold derfor igen med pyntegenstande, som skal flyttes, når der skal støves af.

Blødt og besøgsvenligt udstyr

  1. PLAIDER: En kurv med tæpper til brug i huset og ude er guld værd på kølige dage.
  2. PUDER: Pæne og holdbare puder i sofaen er praktiske og giver huset et personligt look.
  3. TÆPPER: Løse gulvtæpper, der kan vaskes, beskytter gulvene og er nemme at rense.

Stue i sommerhus D88514

Gulvtæpper under borde og stole beskytter gulvene mod slid.

3. MALING: 

Mal, mal, mal – lyst – enten lofter eller vægge. Væk med alt det gamle gule eller mørke træværk.

Læs også: 18 tips til at male indendørs

Soveværelse hvidmalet D88514

En omgang hvid maling på det mørke træværk kan gøre underværker.

Giv også huset en omgang ude, mange huse har i 90’erne skullet være gule. Erfaring hos NOVASOL viser, at resultatet tit er øget udlejning, når en ejer maler sit sommerhus. Det virker indbydende, når det første, som møder en potentiel gæst, er en flot og velholdt facade.

Sommerhus D88513

Det østjyske sommerhus var før 90’er gult, men har nu fået en flot antracit grå farve - efter maleprojektet har husets ejer oplevet en stigning i udlejningen.

4. LYS:

Sørg for, at belysningen er på plads – både indendørs og udendørs. Specielt sengelamper og god belysning ved spisebord, lænestole og sofa er vigtigt. Sørg for nedadrettet lys, de steder hvor folk normalt sætter sig, når de vil læse en god bog eller dagens avis.

5. VÆRDIFULD INFORMATION:

En god ting at have i huset er en opslagstavle, hvor du deler de informationer, som kan have værdi for dine gæster. Det kan være:

  • Internetkoden
  • Hvornår husholdningsaffaldet bliver afhentet
  • Information om affaldssortering i området
  • Gode tips til vandre- og cykelture
  • Gode restauranter, indkøbsmuligheder og lignende
  • Specielle ting for netop dit hus
  • Og selvfølgelig et ”Velkommen til huset”.

Udenfor

6. HAVEN:

Indret haven praktisk, så det er nemt at vedligeholde, selvom du ikke lige kommer forbi hver dag. Buske, der kan ”passe sig selv” og græs, der blot skal slås, frugttræer og måske et krydderurtebed, som både du og dine gæster kan få glæde af. 

7. FOR BØRN: 

Sørg for så mange børneoplevelser som muligt: en god sandkasse, legeredskaber i god stand, et gyngestativ, legehus eller måske en gynge i et stort træ. 

Læs også: 9 trin til et børnevenligt sommerhus

Sandkasse D74466

En sandkasse med diverse legetøj kan give timers udendørssjov for de mindste.

Gyngestativ ved sommerhus A06652

Børnevenlige tilføjelser som et gyngestativ kan sagtens pynte. Du kan for eksempel give det en klat maling, så det matcher dit sommerhus.

8. TERRASSE: 

En terrasse med gode havemøbler, som både er komfortable og holdbare, er i høj kurs. Er der mulighed for at tilføje et overdækket område, er det også klart en fordel.

Havemøbler på terrassen D80102

Terrasse og havemøbler i A02596

Når solen er fremme, er et par gode liggestole guld værd.

Har du spørgsmål til udlejning af dit sommerhus? Du kan altid få svar hos vores søde kollegaer hos dansommer, som du kan kontakte på ejerservice@dansommer.dk eller 39 14 31 00.