Om du lejer dit sommerhus ud, eller det ”bare” er venner og familie, der skal låne huset, kan du med de fem lette trin sørge for, at dine gæster får en god oplevelse.

Skal du have gæster i dit sommerhus? Lige meget hvem der kommer besøg, er det rart, at sommerhuset fremstår pænt og indbydende. Og der skal faktisk ikke meget til at give gæsterne et godt indtryk. Vi har samlet fem ting, som de fleste gæster – på godt og ondt – lægger mærke til.

5 tips til glade sommerhusgæster

1. Førstehåndsindtryk

Dine gæsterne danner hurtigt et førstehåndsindtryk af sommerhuset. Derfor er det vigtigt, at udendørsomgivelserne er pæne: At græsset er slået, grus fejet væk fra flisegangen og indkørslen, at spindelvæv fjernet fra terrasse og udhæng, og at havemøblerne er rene og i god stand.

Husk også entréen: Det første sted, som dine gæster møder, når de træder ind i dit sommerhus. Lidt pyntegenstande, et billede på væggen, plads til sko og knager nok til alle i huset gør den både hyggelig og praktisk.

Indgang sommerhus

Entré sommerhus

Sommerhusets indgangsområde og entré er (selvfølgelig) det første, der møder dine gæster - derfor kan det være en god idé at sørge for, at det er pænt og indbydende.

Læs også8 indretningstips, som kan optimere din udlejning

2. Rent badeværelset og køkken

At dit sommerhus generelt er rent, er selvfølgelig vigtig, når du inviterer gæster på besøg, men særligt renligheden af to rum er vigtige: Nemlig badeværelset og køkkenet. De fleste gæster vil sætte pris på, at disse rum er pæne og rene.

Du kan få vores 11-trins guide til hovedrengøring i køkkenet lige her og 9-trins guide til badeværelset her.

Badeværelse i sommerhus rengøring

Husk også, at de indvendige rør i spaen skal rengøres jævnligt.

3. Gode puder, dyner og senge

Skal dine gæster overnatte? De fleste af os påskønner gode – og rene – puder, dyner og madrasser, og du kan være sikker på, at hvis de er beskidte, bemærker dine gæster det. Særligt hvis de selv skal lægge sengetøj på. Generelt er gode senge og ikke mindste god belysning ved sengene noget, de fleste overnattende gæster sætter pris på.

Dyner og puder i sommerhuset

Når dyner og puder ligger uden sengetøj, kan dine gæster næsten ikke undgå at lægge mærke til selv de mindste pletter.

Seng i sommerhus med sengetæppe

Et fint sengetæppe kan let gøre sengene i sommerhuset mere indbydende.

4. Guides

Kender dine gæster ikke til nærområdet? Lav en lille guide, hvor de kan læse om for eksempel gode restauranter, den bedste isbod, indkøbsmuligheder, arrangementer og gåture i nærheden. Gæsterne sætter helt sikkert pris på en hjælpende hånd.

Udflugt sommerhus

Legeplads ved sommerhus

Inspirér dine gæster til udflugter i nærheden af dit sommerhus.

5. Lidt ekstra

Der skal ikke meget til at vise dine gæster, at du ønsker, at de får en god oplevelse, når de er på besøg. Gør lidt ekstra. Det kan være en krukke med småkager, lidt kolde drikkevare i køleskabet eller friske blomster fra haven i en vase. Det viser, at du har overskud og ønsker dem et godt ophold.

Sommerhus med friske blomster

En buket friske blomster og lidt frugt i en skål er en nem måde at vise dine gæster, at du ønsker dem en god ferie.

Sommerhus med friske blomster

Det behøver ikke være en dyr buket fra blomsterhandleren - et par blomster fra haven er rigeligt.

Læs også: Hvordan er skattereglerne, når jeg lejer mit sommerhus ud?

Hvor stammer tippene fra?

Som et led i artiklen har vi snakket med vores kolleger hos sommerhusudlejeren dansommer, som hver dag har kontakt med masser af gæster, der har holdt ferie i et dansk sommerhus. Punkterne i artiklen er en sammenfatning af en række af de erfaringer, som de har gjort sig i løbet af deres mange år i sommerhusbranchen.

Psst.. Du kan finde masser af andre tips om livet i sommerhuset på vores forside.