En varmepumpe er en god investering, hvis du vil spare på energiforbruget i dit sommerhus og på den måde skåne både klimaet og pengepungen.

Hvilken type energiløft, skal du fokusere på? Det er det store spørgsmål, når du vil spare på energiforbruget med en energivenlig renovering. Det er naturligvis afhængigt af dig, dit hus og ikke mindst forbrug - men for mange er en varmepumpe en god investering. 

Varmepumpen er relativt billig i anskaffelse og suger ikke luften ud af økonomien. Pumpen fungerer som et godt supplement eller erstatning til opvarmningen af dit sommerhus.

Udover besparelser på energiregningen bidrager varmepumpen til et bedre indeklima. Når varmen sendes ud i luften, skabes der cirkulation i huset, som forebygger skimmelsvamp og fugt.

Læs også: 7 trin til et bedre indeklima i sommerhuset

Hvordan virker varmepumpen?

Kort fortalt henter varmpeumpen energi fra ting omkring dig - for eksempel jorden i haven eller luften udenfor, som den overfører til varmeapperaterne i dit hus.

Varmepumpe_jordvarmeanlæg_heat pump

Pumpen kan blandt andet bruge energi fra jorden omkring til at opvarme dit hus.

Der findes fem slags varmepumper på markedet i Danmark. Hvilken, du skal vælge, afhænger af dit forbrug, hustype og størrelse og varmeform. For eksempel kræver et jordvarmeanlæg, at din have er mindst 300 kvadratmeter. 

Energistyrelsen har lavet en liste over de bedste varmepumper på det danske marked. Alle pumper er testet af et uafhængigt laboratorium og lever op til alle lovkrav på området. 

Læs også10 tips til et energivenligt sommerhus

4 fordele ved en varmepumpe:

  1. Tredobler mængden af varme, der kan produceres ved brug af 1 kWh elektricitet
  2. Billig at installere
  3. Nogle typer kan afkøle på varme dage
  4. Forbedrer indeklimaet