Flere og flere lejere efterspørger energi- og miljøvenlige sommerhuse, når de skal på ferie. Hvis du udlejer dit sommerhus, kan du med en miljøvenlig renovering ikke kun spare på dit energiforbrug men også få glade gæster.

Bæredygtighed er populært. Både når det kommer til, hvad vi køber, hvad vi spiser, hvad vi har på, og ikke mindst hvor vi bor, er det grønne i højsæde for mange af os – og nu har den miljøvenlige tendens også bredt sig til ferien.

Vi er nemlig også blevet energibevidste, når vi holder fri. Forbrugerne vil gerne tage vare på miljøet, også når de er på ferie, og flere og flere gæster efterspørger energivenlige feriehuse. En grøn optimering kan derfor også skabe mere udlejning for dig. 

Produkt og servicechef hos NOVASOL Susanne Østergaard fortæller, at feriehusudlejeren tydeligt mærker den grønne tendens: ”Vi oplever, at vores gæster gerne vil tage vare på miljøet – også når de er på ferie. For nogle af feriegæsterne er det faktisk så vigtigt, at de vælger til og fra alt efter, hvor energibesparende feriehuset er.”

Forskellige måder at spare energi

Miljøvenlige forbedringer giver på den måde både gevinst til dig som husejer og til dine gæster, hvis du lejer dit sommerhus ud.

Energivenlige forbedringer kan for eksempel være at tilføre en varmepumpe eller solfanger til dit sommerhus – men mindre ting kan også gøre en grøn forskel. Læs mere om, hvordan du kan lave større miljøvenlige renoveringer og samtidig opnå skattefordele, eller få, 10 tips til hvordan du kan gøre dit sommerhus mere energivenligt.

Du kan også læse om Carsten Dalsgaard og hans familie, der i 2010 byggede et energisparehus, som lejerne er vilde med.