Hør en sommerhusejers historie om, hvordan et aktivitetsrum gav udlejningen et boost.

Jens Christian Schultz er sommerhusejer. Han har renoveret sit sommerhus i Blåvand og udvidet med et såkaldt aktivitetsrum: Et rum hvor store og små kan fordrive tiden på en regnvejrsdag, når solen er gået ned, eller bare når kedsomheden melder sig. 

Aktivitetsrummet er nu udstyret med både fladskærm, spillekonsol, airhockey, bordfodbold og bordtennis. Det er selvfølgelig ikke mindst dejligt, når de selv bruger huset – men det har også givet pote i forhold til lejernes interesse.

Før aktivitetsrummet kunne indvies, gennemførte familien en større renovering af huset. Huset stod færdigrenoveret i marts 2013, og effekten kunne med det samme ses på antallet af bookinger: ”Vi har fået dobbelt så mange bookinger siden renoveringen, og det har virkelig overrasket os positivt – det havde vi slet ikke regnet med. Vi havde en betragtelig udgift på renoveringen af huset, men med det nye niveau af udlejninger ser det ud til, at investeringen hurtigt er tjent hjem igen,” fortæller en glad Jens Christian Schultz.

Læs også: Gør sommerhuset gråvejrsvenligt med aktiviteter

En tendens

Produktdirektør hos feriehusudbyderen NOVASOL Lone Feldthaus mener, at historien fra Blåvand er et eksempel på en win-win situation, som der kunne skabes endnu flere af i landets sommerhuse: ”Med flere aktiviteter i og omkring sommerhuset skabes der fællesskabsfølelse og oplevelser, som er nogle af de værdier, de fleste gæster sætter pris på, når de tager på ferie i Danmark,” fortæller Lone Feldthaus og fortsætter: ”Der har i de senere år været en klar tendens til, at en investering i forskellige former for aktiviteter og spil betyder en større udlejning. Eksemplet fra Blåvand viser, at lytter du til den tendens, så er der gevinst.”

Aktivitetsrum I50600

Fra bordtennis, -fodbold og pool til bar og TV-hjørne: Et aktivitetsrum kan indeholde mange muligheder for underholdning til både store og små.

Lone Feldthaus mener, at aktivitetshusene er populære, fordi specielt de lidt større aktivitetsområder giver gode muligheder for, at alle familiemedlemmer aktivt kan være sammen. Morfar kan tage et spil bordtennis med familiens mindste, fætre og kusiner kan tæve hinanden i airhockey, og de voksne kan spille et slag pool eller bordtennis om opvasken.

Har du selv lyst til skabe hygge og sjove stunder med et aktivitetsområde i dit feriehus? Så kan du læse mere lige her. Det behøver hverken kræve mange penge eller meget tid!

Læs også: 8 indretningstips, som kan optimere din udlejning