Du kan spare mange penge og gøre stor gavn for miljøet ved at skrue ned for elforbruget. Se fem strømfælder, du skal være på vagt over for.

Sommerhuslivet guider dig til, hvordan du uskadeliggør de værste strøm-syndere i sommerhuset.

1. Gamle glødepærer

De traditionelle glødepærerne har ikke været tilladt i EU siden 2012; og med god grund. De er nemlig energislugere i særklasse. Har du stadig glødepærer i sommerhusets lamper, kan du med fordel skifte dem ud med LED-pærer. De holder længst og er mest energivenlige i drift.

El_sommerhus

Læs ogsåVælg den rigtige elpære

2. Tørretumbleren

De fleste af os ved, at tørretumbleren er en af de helt store strømslugere – har du sådan en i sommerhuset, er det en god idé at begrænse brugen heraf mest muligt.

Tørretumbler_sommerhus_spar_strøm

3. Udendørsvarme

En terrassevarmer kan forlænge hyggen på (knap så) lune sommeraftener i sommerhuset – men du betaler også for det! Har du en eldreven terrassevarmer, skal du regne med, at du betaler cirka tre-fire kroner i timen for at have den kørende. Det lyder måske ikke af meget, men det kan hurtigt løbe op. 

Tip! Hav en kurv med tæpper stående i sommerhuset, som I kan tage om jer, når solen går ned. Det er både hyggeligt, klimavenligt og ganske gratis i drift.

4. Tændt elektronik

Sluk helt for tv, internet og lignende, når du ikke er i huset; det vil sige helt slukket, ikke på standby. Når et apparat står på standby, bruger det nemlig stadig (helt unødvendig) strøm. Benyt eventuelt en elspareskinne, så du let kan slukke for flere apparater samtidig. 

Tip! Sluk også lyset, når du forlader et rum. Det kan altid betale sig – også selvom du er tilbage om ti minutter.

Læs ogsåSpar på energien med en varmepumpe

Spar el_sommerhus

5. Gamle hvidevarer

Komfur, vaskemaskine, køleskab, ovn, opvaskemaskine, fryser og lignende af ældre dato kan nemt koste dyrt i el-regnskabet. Skift dine gamle hvidevare ud med nye energivenlige modeller. Er der mange, som kunne trænge til en udskiftning, kan du starte med de ældste eller dem med det laveste energimærke. Gå efter A-mærket og så mange plusser som muligt, når du køber nyt, og aflever de gamle maskiner på genbrugsstationen, så materialerne kan blive genbrugt. 

Læs ogsåSpar på strømmen i køkkenet med disse fem tips