Udendørslys ved sommerhuset er næsten ligeså vigtigt som indendørs. Få gode råd til belysningen af entréområde, have og terrasse.

  1. Hoveddør: Sæt en god lampe ved siden af døren, så du og dine eventuelle gæster nemt kan se, hvis døren skal låses op efter mørkets frembrud.
  2. Lys langs gangen: Det er vigtigt at oplyse de steder, hvor du skal gå for at komme til og fra sommerhuset. Det gælder både trapper, fliseindgang og eventuelle stier. Er gangene langs væggen, kan du bruge væglamper eller spotlys i husets udhæng, men ellers findes der både bedlamper og spots lavet til nedgravning.
  3. Funktionslys: Skal du hente posten, ud med skraldet eller måske hente en skurkold cola om aftenen? Lys i form af for eksempel væglamper er en god idé ved både postkasse, skraldespande og skur.
  4. Husnummer: Et energisparende diodelys ved husnummeret på dit sommerhus er smart – særligt hvis du får gæster, efter solen er gået ned.
  5. Bevægelse: De fleste udendørslys kan med fordel installeres med bevægelsessensor, så de kun tænder, når de skal bruges, og derfor ikke trækker unødvendigstrøm.
  6. Terrassen: Når de lyse sommeraftener går på hæld, sker det sikkert, at I gerne vil nyde de sidste lune timer på terrassen, inden I trækker jer tilbage til sommerhuset. Med væglamper – uden bevægelsessensorer – på husets mure kan I fortsætte udendørshyggen, så længe i vil.
  7. Haven: Det giver en flot effekt at oplyse enkelte træer eller buske med spot- eller bedlamper.

Lys ved sommerhusets hoveddør

En lampe ved sommerhusets hoveddør gør det nemt at orientere sig, når du eller dine gæster kommer hjem om aftenen.

Lys på sommerhusets terrasse

Når solen går ned, kan de små lamper ved bordene tændes og dagens sidste timer nydes på terrassen.

Vil du høre mere?

Du kan få gode råd til lyset i indendørs i dit sommerhus eller læse de øvrige artikler i temaet om lys i sommerhuset lige her.