Få inspiration til nemt og hurtigt at skabe nyt liv i dit sommerhus op via ni mindre opdateringer og istandsættelser.

Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte, når man vil friske sommerhusets indretning op. Mangler du inspiration til konkrete ting at gå i gang med? Vi giver dig inspiration til ni ting, du kan gøre i dit sommerhus uden at bruge en formue. Så er det bare at vælge én, to, tre – eller måske alle ni – ting.

Tip! Vil du gerne lave en større renovering, men er det for uoverskueligt at gå i gang med hele sommerhuset? Tag ét rum ad gangen og arbejd dig løbende igennem huset, når du har tid og overskud.

Læs også: Indretning: Skab nyt liv i sommerhuset

Ni små opdateringer til opfriskning af sommerhusets indretning

  1. Gardiner: Nye stof-, lamel- eller plissegardiner kan gøre en stor forskel for et rum. Sæt matchende gardiner op i hele sommerhuset – men husk at sørge for, at det du sætter op i soveværelserne kan skærme ordentligt for solen. Tip! Er det længe siden, du sidst har pudset vinduerne, kan en gang vinduespudsning give en hel ny fornemmelse i sommerhuset. Få Sommerhuslivets fem tips til vinduespudsning her.
  2. Et nyt møbel: Har du et møbel, som trænger til at blive skiftet ud? Det kan for eksempel være spisebord, sofa, en reol eller lignende. Investér i et nyt; det behøver ikke være dyrt. Gå på jagt i billige boligforretninger som IKEA, på loppemarkeder og genbrugsbutikker, kig efter brugte møbler på nettet – eller giv et af dine møbler en opfriskning med en gang maling. Få inspiration til fem ting, du skal gå efter, når du shopper loppefund lige her eller 12 tips til at friske dine gamle ting op lige her.
  3. Hovedrengøring: En grundig rengøring kan give sommerhuset et frisk pust. Få vores bedste tips til rengøring i køkkenet, på badeværelset  eller guide til hovedrengøring i hele sommerhuset.
  4. Pynt på væggene: Malerier, flotte plakater i rammer, et nyt ur, en hel gallerivæg, hylder med fine pyntegenstande, nye rammer på eksisterende billeder, spejle, væglamper: Ny udsmykning på væggene kan give et rum et helt nyt udtryk. Du kan også beklæde en hel væg med dekorativt tapet eller male den i en flot farve.
  5. Maling: Er vægge og lofter i dit sommerhus mørke, kan lys maling gøre en stor forskel for stemningen i huset. Lyse farver på væggene giver en let og luftig fornemmels i huset. Læs om, hvordan du nemt kan friske træværket i dit sommerhus op med en gang lys maling.
  6. Oprydning: Få ryddet godt op (og ud) i huset. Gennemgå skuffer, skabe og lignende og sortér ud med hård hånd. Har du godt med overskud, kan du også gå i gang i haveskuret eller andre opbevaringssteder. Selvom det ikke kan ses, giver en god oprydning en følelse af overskuelighed og ro.
  7. Køkkenopfriskning: Det er ikke nødvendigt at investere i et nyt køkken, hvis du ønsker at give dit køkken et frisk, nyt udtryk. Nye låger – eller en gang maling på de eksisterende låger og et sæt nye greb – kan gøre en stor forskel.
  8. Haven: Særligt om sommeren bruger du sikkert meget tid i sommerhusets have. Det kan derfor være en god idé at gøre en indsats for, at den er hyggelig og i god stand. Slå græsset, få styr på ukrudt, og beskær eventuelt buske og træer, som er ”løbet løbsk”. Tip! Få vores ni råd til en pæn græsplæne her.
  9. Terrassen: Terrassen kan med en kærlig hånd blive en hyggelig oase, som kan betyde meget for stemningen ved sommerhuset. Et par fine krukker med blomster, lanterner med levende lys, nye havehynder, en lyskæde og lignende kan gøre en stor forskel. Du kan også investere i en ny grill, et bålfad (husk et beskyttende lag under, hvis terrassen er af træ), en terrassevarmer eller måske nye havemøbler. Her kan det betale sig at investere i god kvalitet. Gå efter møbler i et slidstærkt materiale og med god siddekomfort. Tip! En blomsterkumme kan skabe læ og samtidig tilføje et fint, grønt element til terrassen.

Læs også: 3 trin til at vedligeholde dine havemøbler i træ

Sommerhus indretning på terrassen

Tæpper, fine havemøbler, blomster i krukker og lignende kan være med til at skabe en hyggelig stemning på sommerhusets terrasse.

Hvidmalet træ i sommerhus

Hvidt træ i sommerhusværelse

Hvidmalet træværk giver en lys base og plads til en mere farverig indretning.

Du kan finde mere inspiration til indretningen af dit sommerhus i vores inspirationskategori

Billederne i artiklen er fra et dansk dansommer-hus.