Kom med indenfor i en række italienske feriehuse og bliv inspireret til indretningen af dit eget sommerhus.

Farverige klinker, bløde og blomstrede tæpper, elegante træmøbler af høj kvalitet og massevis af fine og vintage pyntegenstande – italienernes indretningsstil er rustik, farverig og helt deres egen. Se de smukke billeder fra italienske feriehus, og få inspiration til, hvordan du kan få lidt italiensk charme ind i sommerhuset.

Nedenfor kan du komme med ind i fem italienske stuer, fem italienske soveværelser, fem italienske badeværelser og fem italienske køkkener.

Læs ogsåInspiration: Lys og romantisk stil i Nordjylland

4 tips til at få stilen

  1. Tilbehør: Gå efter indrammede malerier, porcelæn, krystalglas, støbejernsgryder, elegante lamper og smukke, gamle bøger. Gå efter tilbehør med varme og farve.
  2. Klinker: Spørg du italienerne, kan klinker tænkes ind i alle rum. Klinkegulve er både holdbare og lette at rengøre, og som du kan se på billederne, kan de sagtens gå hånd i hånd med en hyggelig og varm boligstil.
  3. Mønstre: Mønstre på tæpper, mønstre på klinker, mønstre på møbler. Tænk mønstre ind i din indretning for at give sommerhuset et sydeuropæisk præg.
  4. Kontrast: Skab kontraster mellem det rustikke og det elegante, og det lyse og det mørke. Det kunne for eksempel være en lys sofa kombineret med mørke træmøbler.

5 italienske stuer

De fem stuer, du kan se nedenfor, er alle fra italienske feriehuse. Selvom de på sin vis er forskellige, er der alligevel ting, som går igen – det gælder for eksempel de lyse, bløde møbler over for rustikke og mørke træmøbler og ikke mindst de indrammede malerier, som pryder væggene i hver eneste stue.

Den lyse og moderne stil blive brudt af det mørke tv-møbel, som giver en god kontrast.

Ældre bøger på åbne hylder giver en afslappet og personlig stil til rummet.

De smukke lamper og lysekroner giver elegance til huset.

De smukke italienske døre lukker naturen og den friske luft ind og gør det til en del af rummet.

Et godt eksempel på, at klinkegulve sagtens kan gå hånd i hånd med hygge. Den åbne pejs er at finde i mange italienske hjem. 

5 italienske soveværelser

I soveværelserne er malerierne og kontrasterne igen tilstede. Derudover giver de flotte og ofte farverige sengetæpper et fint og fuldent look.

De blå nuancer giver sammenhæng til rummet, mens de mørke træmøbler skaber en kontrast til de elegante detaljer på sengen, malerier og lamper.

Brug samme mønstertype flere steder i rummet. Her går blomstermotivet igen på sengetæppet, sengegærdet og de små natborde.

Tip! Du kan sagtens bruge forskellige mønstre i samme rum. Hold dig til et tema - for eksempel blomster - og brug som udgangspunkt ikke mere end tre forskellige mønstertyper i ét rum.

Det grønne gulv og de hvide vægge er en god ramme om soveværelsets farverige detaljer.

Med hulestemningen skiller dette soveværelse sig ud fra de andre. Klippevæggene giver et rustikt præg, mens de hvide nuancer skaber ro.

Igen er lyse, bløde møbler kombineret med mørkt træ, malerier og klinkegulve det italienske soveværelses kendetegn.

5 italienske badeværelser

Klinker, klinker og klinker: Det er vist de tre stikord, som bedst beskriver de fem italienske badeværelser, du kan se nedenfor. Samtlige badeværelser er indrettet med farverige fliser på både vægge og gulv.

Badeværelse_italiensk_feriehus

Træmøblet med de håndmalede detaljer udgør et elegant indspark til det mere rå og moderne badeværelse.

Italienskferiehus

Fordi de grønne klinker er så markante, har husets ejer valgt at holde resten af badeværelset i hvide nuancer. På den måde komme flisernes farve virkelig til sin ret.

badeværelse_italiensk

Et mere roligt badeværelse med en gennemført stil.

Badeværelse_italiensk_hus

Endnu et eksempel på, at du sagtens kan bruge flere mønstre i ét rum - særligt med samme tema; her sort og hvid.

italiensk_badeværelse

Det store spejl får badeværelset til at virke med rummeligt.

5 italienske køkkener

Igen er det klinkerne, der kendetegner mange af de italienske køkkener. Her kan du finde inspiration til en lidt mere vovet brug af mønstrede og farverige klinker, end den vi kender fra mange danske køkkener.

Klinkerne bruges ikke kun til at beskytte køkkenvæggen mod madrester, men er også brugt på underskabene til at skabe en sammenhæng i køkkenet.

Samme flisetype på gulv og væg giver et ensartet udtryk i det farverige køkken.

Stenvæggen kendetegner den rustikke, italienske stil, hvor naturmaterialer som sten og træ bliver bragt indenfor i huset.

Her komme det mørke trækøkken virkelig til sin ret i kontrasten med de hvide vægge, dug og lyse fliser.

De små mosaikker giver mulighed for at bruge flere farvenuancer på en mindre område. De fås på et kvadratisk net, så de er lettere at sætte op.

Læs ogsåGalleri: 15 forskellige sommerhusstuer

Alle billeder i artiklen er fra italienske NOVASOL-huse.