Savner du inspiration til køkkenet i dit sommerhus? Se billederne af syv forskellige sommerhuskøkkener, som hver især er fine på deres helt egen måde, og få gode tips til, hvordan du selv kan friske dit køkken op.

Lige så vel som der findes sommerhuse i alle former, farver og størrelser, findes der også et utal af forskellige sommerhuskøkkener. Vi viser dig fem helt forskellige og giver samtidig en håndfuld råd til indretningen af køkkenet i dit sommerhus.

Det spraglede

Sommerhus køkken indretning

Køkken farverigt sommerhus tips

Tip! Farvede kakler på væggen kan give dit køkken et sjovt farveskud. Har du ikke mod på at binde dig til én farve på den måde, kan en farverig dug eller viskestykker og grydelapper i matchende farver også give en god effekt. 

Se også: Galleri: 10 sommerhus-badeværelser

Det rustikke

Køkken_sommerhus_mursten

De grove mursten fremhæver de blanke overflader og skaber et råt udtryk, mens den orange nuance kombineret med det mørke træ giver varme til køkkenet. 

Mursten køkken sommerhus indretning

Tip! Har dit sommerhus en eller flere murede vægge, kan du skabe samme rå udtryk ved at blotlægge murstene herpå. Det er dog et større arbejde, og langt fra en mulighed i alle sommerhuse. Er du vild med stilen, kan du ”snyde” dig til looket ved hjælpe af tapet eller en såkaldt ”stenvæg”, som kan sættes direkte på væggen. Stenvæggen kan du købe hos en lang række forhandlere, som specialiserer sig i lige præcis denne smarte vægbeklædning.

Det hvide

Som

At samle lysestager, små planter og andre pyntegenstande på en bakke gør det lettere at komme til, når bordet skal tørres af.

Sommerhus_køkken_lys

Den åbne hylde, de farverige grydelapper, skabsgreb og elkedel skaber en hyggelige og personlig stemning i køkkenet.

Læs også: Indretning: Skab nyt liv i sommerhuset

Det i træ

Sommerhus_køkken_træ

Køkken i træ, sommerhus

Den ensartede træart på gulv, vægge og loft giver en hyggelig ”hulefornemmelse” i rummet, mens den lyse nuance og de mange kvadratmeter betyder, at det ikke kommer til at virke hverken småt eller indelukket.

Det stribede

Det stribede tapet skaber struktur i indretningen, og gør rummet helt specielt.

Stribet køkken sommerhus

Tip! At udskifte de almindelige skuffegreb med farverige udgaver er en nem metode til at peppe et hvidt køkken op.

Læs også: 8 indretningstips, som kan optimere din udlejning

Det blå

Sommerhuskøkken_blå

Det blå køkken kommer ikke til at virke tungt eller mørkt, fordi væggene er holdt i hvid og gulvet i lyst træ.

Blåt køkken

Det lyse

Sommerhus_køkken_tæppe

Sommerhus_køkken_grønt_tæppe

Tip! Du kan nemt tilføje farve til rummet uden det store besvær. Et farverigt gulvtæppe, vase, tæppe, puder, stole, bord, hylde eller noget helt andet kan være nok. Særligt hvis resten af rummet er holdt i lyse nuancer, skal der ikke så meget til at skabe en synlig forandring.

Se også: Galleri: 15 forskellige sommerhusstuer

Alle billeder i artiklen er fra danske dansommer-huse.