Lige meget om du shopper online eller ved loppestande rundt om i landet, er der masser af muligheder for at gøre gode genbrugskup til indretningen af sommerhuset. Få gode råd til, hvad du skal gå efter, når du udforsker loppemarkedets skatte.

Hvem fortæller? Lene Rusholt er ejerrådgiver hos sommerhusudlejeren dansommer. Lene har over 12 års erfaring i sommerhusbranchen, 2 års erfaring fra møbelforretning og ikke mindst en stor personlig interesse for indretning og den evige jagt på gode loppefund!

Loppefund og genbrug er populært som aldrig før – og med god grund. Shopping på diverse loppemarkeder, Den Blå Avis, Gul og Gratis og lignende salgsportaler giver nemlig ikke bare mulighed for at handle bæredygtigt; jagten efter det genbrugte indretningsguld giver dig også mulighed for både at spare penge og give sommerhuset et unikt præg. Men det kan være svært at skelne mellem røvekøb og ragelse – Lene Rusholt guider dig til fem sikre valg, når du browser mellem loppestandene.

Gå efter…

  1. Møbler i ”grimme” farver: Husk, at (næsten) alt kan males – et skab, der er brunt eller orange, kan nemt blive smukt hvidt - eller en anden farve du synes om. Det vigtigste er blot, at det passer i stilen og størrelsen. Måske kan du ovenikøbet få det billigere, fordi farven ikke tiltrækker så mange købere.
  2. Køkkenudstyr: Køkkengrej kan ofte handles til gode priser, som ligger langt under, hvad du almindeligvis måtte betale hos en Kop & Kande, Imerco, eller hvor du ellers gør dine isenkram-indkøb . Gå efter fade, gryder, glas og lignende – men husk at tjekke efter afslag og ridser. Forbered dig hjemmefra, så du ved, hvad der mangler eller måske trænger til at blive skiftet ud i sommerhuset.
  3. Vaser: Nu tænker du måske, at du sjældent har friske blomset i sommerhuset, men vaser kan også sagtens bruges som dekorative indslag uden blomster. På loppemarkeder kan de findes i alskens kulører, stile og finurlige former til næsten ingen penge. Gå efter materiale, som ældes flot i stedet for for eksempel plastik, som bliver trist og slidt at se på med tiden. Køb gerne porcelæn, keramik, glas og træ.
  4. Stole: En god, gammel stol med lidt patina skaber en afslappet atmosfære i sommerhuset og kan blive ekstra sommerhushyggelig med et fint skind på.
  5. Skåle: Farverige glas- eller keramikskåle kan se flotte ud i for eksempel en vindueskarm, og er der ikke en kendt kunstner bag, kan de som regel fås til priser, der ligger tæt op ad, hvad du (måske) betaler for en standard slikpose i supermarkedet.

Og et sidste tip: Prut om prisen! En klassiker, som alt andet lige må med i en hver artikel om loppefund. Lad gerne som om, at du i virkeligheden ikke er særlig vild med den ting, du har udset dig. På den måde kan du måske holde prisen lidt nede.

Læs ogsåSommerhus-makeover: Fin og farverig genbrug

Genbrug_sommerhus

Huset på billedet er et godt eksempel på, hvad genbrug kan gøre for et sommerhus. De gamle stole er frisket op med maling, lænestolen har fået et fint skin, og vitrineskabet er købt på loppemarked og har efterfølgende fået en omgang maling. Se før- og efterbilleder af det østjyske sommerhus lige her.